Articole și știri

Prima victorie de etapă a lui Dumitru Buzatu în instanță – Prelungirea arestării preventive se rejudecă

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, luni, ca hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Dumitru Buzatu, luată săptămâna trecută, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui, să fie trimisă spre rejudecare la instanţa vasluiană. Măsura este una definitivă.
”(…) admițând astăzi contestația noastră, instanța superioară a constatat nelegalitatea încheierii atacate, sub aspectul nemotivării soluției, împrejurare care confirmă și vădita nelegalitate a dispoziției de prelungire a arestării preventive a domnului Buzatu.
(…) judecătorul fondului a încălcat obligația de a examina in concreto, în mod autentic, efectiv și complet, susținerile/criticile domnului Buzatu și de a motiva în mod corespunzător decizia de prelungire a măsurii preventive – modalitatea efectivă de soluționare a cauzei conturând chiar elemente clare ale exercitării funcției cu vădită rea-credință sau regretabilă gravă neglijență.”, a arătat avocatul Cristian Winzer.

Citește articolul >


Probele împotriva medicului Irinel Popescu, din dosarul DNA, sunt nule. Ce a declarat avocatul său, Cristian Winzer

Probele pe care DNA le-a obținut cu ajutorul colaboratorului și al investigatorului sub acoperire în dosarul în care fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, prof. dr. Irinel Popescu a fost trimis în judecată pentru o pretinsă luare de mită, sunt nule.
Aceste probe au fost obținute fără existența unui mandat de supraveghere tehnică de la judecătorul de drepturi și libertăți.
De asemenea, nelegalitatea acestor probe, care au fost strânse de către parchetul anticorupție, prin intermediul colaboratorului și investigatorului sub acoperire, este acuzată de către avocatul medicului Irinel Popescu, avocatul Cristian Winzer.

Citește articolul >


IRINEL POPESCU, LUCRAT FARA MANDAT – Probele din dosarul DNA impotriva medicului Irinel Popescu sunt nule

Avocatul Cristian Winzer: “Procurorul autorizase folosirea de catre martorul cu identitate protejata/colaborator sub acoperire si investigatorul cu identitate reala a unor dispozitive de inregistrare fara sesizarea prealabila a judecatorului in vederea autorizarii supravegherii si emiterii/eliberarii mandatelor de supraveghere tehnica. Adica prin incalcarea flagranta a legii!”

Citește articolul >


Colaboratori loiali pentru a scăpa de dosare. Avocatul Winzer: ”Legea permite, dar apare o problemă”

Avocatul Cristian Winzer, coordonator al Departamentului de Drept Penal, cu o vastă experiență în acest domeniu al dreptului, a făcut o referire la persoanele care, pentru a scăpa de un dosar penal, fac diverse acuzații fără fundament, „în mod ticălos”.
”(…) Esența probatoriului, pretins administrat de către acuzare în legătură cu pretinsele fapte ale domnului profesor, este raportată la niște declarații. Informațiile sunt deja publice. Acele informații parvin de la persoane cunoscute deja în mediul public și juridic ca fiind denunțători de profesie, ca fiind colaboratori loiali, chiar vorbim despre o loialitate mânată de interese evidente corelative cu ale organelor judiciare. (…) a mai zis avocatul Cristian WINZER.

Citește articolul >


Avocatul Winzer: „În cazul prof. dr. Irinel Popescu, fapta nu există”. Paradox cu acuzațiile care i se aduc „părintelui transplantului hepatic din România”

Avocatul Cristian Winzer a explicat paradoxul din acuzațiile care i se aduc marelui profesor Irinel Popescu, supranumit „părintele transplantului hepatic din România”.(…) În realitate, avocatul Cristian Winzer spune că fapta penală care, cu vădită rea-credință, îi este reținută profesorului nu există. Probele aflate la dosarul cauzei confirmă că marele profesor nu a promis, nu a oferit și nu a dat vreodată bani sau alte foloase (nici direct și nici indirect, nici personal și nici prin intermediari, nici din inițiativă personală și nici măcar la provocarea organelor de urmărire penală) nici ca să „scape” de dosarul penal care îl viza, nici ca să-și „cumpere liniștea”, nici ca să „îi înduplece pe procurorii și ofițerii D.N.A.” și nici în vreun alt scop elucubrant.

Citește articolul >


Dosarul foștilor șefi ai CNAS urmează să fie reluat. DNA acuză un prejudiciu de 20 de milioane de lei

O instanță a Curții de Apel București a dispus rejudecarea unui dosar de corupție în care sunt acuzați mai mulți șefi și funcționari din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). În acest dosar au fost trimise în judecată 59 de persoane fizice și 31 de societăți comerciale pentru un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de lei (…). Avocatul Cristian Winzer a solicitat recuzarea judecătoarei Guluțanu pe motiv că „garantarea respectării drepturilor și asigurarea administrării probelor deveniseră simple noțiuni abstracte utopice”. Avocatul susține că soluția primită este corectă și legală, fiind necesară, din perspectiva sa, în condițiile în care judecătoarea ar fi deturnat rolul instanței de judecată, cât și scopul procesului penal.

Citește articolul >


JUDECATA LUI GULUTANU ESTE NULA – Lovitura de teatru in dosarul fostilor sefi ai CNAS.

Judecatorul CAB Iulian Badoi a dispus reluarea judecatii, constatand nulitatea absoluta a actelor si masurilor dispuse de fosta judecatoare a cauzei, Alina Nadia Gulutanu, scoasa din dosar pe motiv de suspiciuni privind impartialitatea sa. Avocatul Cristian Winzer: “Judecatorul dovedit profund incompatibil deturnase rolul instantei de judecata si scopul procesului penal. In fata domniei sale, garantarea respectarii drepturilor subiectilor procesuali si asigurarea administrarii probelor (…) cu respectarea deplina a legii, devenisera simple notiuni abstracte utopice.”

Citește articolul >


DNA SE APUCA DE REGIE-FILM – Medicul Irinel Popescu demasca modul de lucru al DNA: “O inscenare minutioasa orchestrata de organele de urmarire penala”

Avocatul Cristian Winzer: “DNA nu a putut stabili cand si prin ce modalitate ar fi savarsit Irinel Popescu pretinsa fapta, informatiile continute in diferitele acte care stabilesc limitele in fapt si in drept ale cauzei fiind vagi, stereotipe si mai ales contradictorii. Acuzatiile oscileaza intre oferirea si promiterea de bani, demersuri pretins realizate fie ‘impreuna’ cu un alt inculpat, fie ‘cu ajutorul’, fie ‘direct’ si ‘nemijlocit’, fie ‘printr-un intermediar’”

Citește articolul >


Dosarul în care Irinel Popescu este acuzat de dare de mită – Avocatul medicului demontează argumentele DNA

Tribunalul București a dispus, vineri, în procedura camerei preliminare, începerea judecății împotriva doctorului Irinel Popescu, în dosarul în DNA îl acuză de dare de mită. Decizia instanței nu este însă definitivă. Medicul Irinel Popescu, supranumit „părintele transplantului hepatic din România”, este bănuit că ar fi oferit 100.000 de euro ca să cumpere bunăvoința procurorilor DNA.
Avocatul Kristian Winzer, apărătorul medicului Irinel Popescu în acest dosar, prezintă o serie de argumentele care contrazic total scenariul procurorilor DNA. Într-o postare pe Facebook, Winzer acuză DNA de practici vădit neloială și chiar de provocare.

Citește articolul >


Acuzațiile din dosarul în care Profesorul Irinel Popescu este cercetat că ar fi încercat să dea mită procurorilor DNA, desființate de un avocat celebru. Ce spune celebrul chirurg

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe reputatul chirurg Irinel Popescu, directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutului Clinic Fundeni, pentru că „ar fi comis” infracțiunii de dare de mită. Reputatul chirurg spune, însă, că dosarul în discuție a îmbrăcat în “haină” juridică o înscenare minuțioasa orchestrata de organele de urmărire penală. Mai mult, un cunoscut avocat desființează toate acuzațiile DNA.

Citește articolul >


DOSARE LA HECTAR CU DECAPARI DE NEVINOVATI

Avocatul Cristian Winzer, dupa achitarea fostului vicepremier Sevil Shhaideh: „Obiectul legal al urmaririi penale e strangerea de probe… Nu siluirea oamenilor si a principiilor, nu intocmirea de dosare la hectar, doar pentru a inhata sau a decapa nevinovati ce trebuie sa devina trofee. Obligatia reala a procurorilor este de a asigura, pe baza de probe, aflarea adevarului, respectand prezumtia de nevinovatie si dreptul la aparare”

Citește articolul >


Tribunalul București confirmă abuzul lui Nicușor Dan în schimbarea managerilor de teatre din București

Printr-o hotărâre executorie, Tribunalul București a suspendat dispoziția Primarului General prin care a fost aprobat rezultatul evaluării finale a managementului Teatrului Excelsior, cu consecința repunerii părților în situația anterioară momentului emiterii actului administrativ.
Avocatul Cristian Winzer: ”Este o soluție pe care o preconizam și care confirmă abuzul evident realizat de primarul general și de persoanele desemnate de acesta să efectueze evaluarea managementului teatrelor din București. Am avut și avem convingerea că evaluarea persoanelor aflate la conducerea teatrelor nu a fost una corectă, obiectivă și legală, scopul direct fiind doar îndepărtarea foștilor manageri. Încetarea contractului de management a fost profund abuzivă, generând perturbarea previzibilă gravă a funcționării Teatrului Excelsior.”

Citește articolul >


SURSELE LUI PREDOIU – Avocatul Cristian Winzer cere lamuriri dupa ce Catalin Predoiu a anuntat achitarea politistului Dan Hosu inainte de pronuntarea instantei

Avocatul Cristian Winzer cere clarificari urgente in legatura cu modul in care ministrul Justitiei Catalin Predoiu obtine informatii despre dosarele aflate pe rolul instantelor si solutiile care urmeaza sa fie pronuntate in acestea. Solicitarea este facuta in contextul in care Predoiu a anuntat achitarea sotului fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu inainte ca instanta sa dea decizia definitiva, in conditiile in care dosarul se afla inca in cercetare judecatoreasca

Citește articolul >


Jurnalistul Grigore Cartianu, obligat să îi plătească despăgubiri fostului șef al Loteriei Române. „A organizat un jaf enorm și scandalos”

Grigore Cartianu a scris mai multe articole denigratoare în legătură cu fostul director al Loteriei Române. Printre acestea se numără: „El este directorul PSD-ist care, împreună cu ministrul Teodorovici, a jefuit Loteria Română pentru a-l îmbogăți pe fugarul Ghiță! Milioane făcute cadou RTV”și „El e directorul Loteriei, cel care a patronat hoția specială de Anul Nou! E PSD-ist influent, a fost primarul oraşului Botoşani”.
Avocatul Cristian Winzer este cel care l-a reprezentat pe Ovidiu Portariuc. El a declarat că „instanța a confirmat indubitabil că domnul Cartianu a depășit sfera caracterului informativ care prezintă interes pentru opinia publică, aducând grave atingeri demnității, onoarei și reputației clientului nostru. Am avut convingerea că expunerile pârâtului nu erau și nu puteau fi justificate nici de dezbaterea unui subiect de interes public și nici nu se încadrau în limitele dozei de exagerare și provocare permise de CEDO.”

Citește articolul >


Tribunalul București l-a condamnat pe Grigore Cartianu: Jurnalistul, obligat la plata unor despăgubiri fostului șef al Loteriei Române

Prin hotărârea Tribunalului București, rămasă definitivă, jurnalistul Grigore Cartianu a fost obligat să achite lui Ovidiu Portariuc, fost director general al Loteriei Române și fost primar al municipiului Botoșani, despăgubiri materiale pentru prejudiciul moral cauzat prin publicarea unor articole denigratoare, instanța impunându-i inclusiv eliminarea din mediul online, din publicația ziariștii.com, a articolelor din datele de 4 ianuarie 2019 și 25 ianuarie 2020.
Avocatul Cristian Winzer: ”(…) Soluția obținută de avocații noștri dovedește gravitatea afirmațiilor profund neadevărate făcute de către domnul Cartianu printr-un mijloc de comunicare în masă, deși calitatea acestuia de jurnalist și de formator de opinie obliga la o evidentă prudență în redarea și diseminarea informației, la respectarea normelor deontologice și mai ales la o riguroasă verificare prealabilă a informației pe care dorea să o publice. Tribunalul reține în mod clar forma intenției, probând că actul jurnalistic ofensator a fost unul premeditat.”

Citește articolul >


CCR, decizie privind declarațiile inculpaților. Avocatul Cristian Winzer: Se încălca prezumția de nevinovăție, dreptul la un proces echitabil și dreptul la apărare

Ieri, Curtea Constituțională a României a decis că declarațiile date de inculpați în vederea încheierii unui acord de recunoaștere nu pot fi folosite de procurori pentru soluționarea cauzelor conform procedurii penale de drept comun.
În acest sens, Cristian Winzer, avocat, a explicat decizia Curții Constituționale a României și motivele pentru care instanța supremă a hotărât acest lucru

Citește articolul >


Întrebare pentru DNA: De ce procurorii săi nu au fost capabili să finalizeze urmărirea penală în 10 ani de la momentul sesizării?

Avocatul Cristian Winzer: ”DNA se plânge (victimizant) că aplicarea Deciziilor CCR nr. 297/2018 și nr. 358/2022, respectiv a Deciziei ÎCCJ din data de 25 octombrie 2022 referitoare la prescripția răspunderii penale „va avea consecințe asupra unui număr de 557 cauze penale aflate în curs de urmărire penală și în fața instanțelor de judecată”, dintre aceste cauze 190 fiind „aflate în curs de urmărire penală (pe rolul DNA)”. Ceea ce NU spune însă DNA este de ce procurorii săi nu au fost capabili să instrumenteze și să finalizeze urmărirea penală în termen de 8 sau de 10 ani de la momentul sesizării acestei structuri specializate a Ministerului Public, în condițiile obiective în care, pentru majoritatea infracțiunilor care sunt de competența DNA (infracțiuni de corupție și de serviciu, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale UE) termenele de prescripție a răspunderii penale sunt între 8 și 10 ani.”

Citește articolul >


ADEVARUL DESPRE GABRIELA SCUTEA – Sefa Parchetului General a devenit persona non grata in randul avocatilor, dupa ce a incitat procurorii sa nu respecte deciziile CCR privind prescriptia speciala

Avocatul Cristian Winzer prezinta documentul care confirma ca Gabriela Scutea este total nepotrivita pentru functia de Procuror General al Romaniei: “Sa va reamintesc cine este doamna Scutea”.
Sefa PICCJ Gabriela Scutea a devenit persona non grata in randul avocatilor dupa infama circulara prin care incita procurorii la nerespectarea legii prin nesocotirea deciziilor CCR privind prescriptia speciala.

Citește articolul >


UMILINTA MAXIMA PENTRU ADJUNCTUL DNA – Tribunalul Arad a distrus rechizitoriul procurorului Codrin Gavra din dosarul deputatilor Dorel Caprar si Luminita Jivan

„Daca judecatorul de camera preliminara ar incepe judecata, judecatorul fondului ar fi in imposibilitate sa-i prezinte inculpatului invinuirea concreta… Prin formularea unei acuzatii de catre judecator prin deductie, extrapolare sau extragere si in lipsa unei acuzatii concrete si ferme formulate de procuror, judecatorul ar incalca principiul garantarii dreptului la un tribunal independent si impartial, prevazut de dispozitiile art. 6 CEDO”” (Incheierea)

Citește articolul >


ASA AU VRUT NISTE DOMNI PROCURORI – Avocatul Cristian Winzer cere tragerea la raspundere a autorilor inscenarii judiciare comise de DNA impotriva fostului presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea

“(…) un stat puternic (o democratie consolidata) are nevoie si de un Minister Public puternic (cu structuri si procurori temeinic specializati si bine pregatiti), dar si ca in acelasi stat puternic abuzurile (de orice fel) nu pot fi acceptate/tolerate, trebuind a fi exemplar sanctionate. Pentru ca nu este normal ca un om care nu a savarsit o fapta penala sa fie suspectat, acuzat si trimis in judecata, supus oprobriului, chinuit si umilit doar pentru ca asa doresc niste domni procurori”

Citește articolul >


Dezastru pentru DNA: După doi ani de circ mediatic, dosarul foștilor parlamentari PSD trimiși în judecată pentru fapte de corupție se întoarce la procurori

În esență, instanța a admis în parte cererile și excepțiile privind neregularitatea rechizitoriului emis în dosarul nr. 35/P/2019 la data de 06.04.2020 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara, formulate de inculpaţi și a constatat neregularitatea rechizitoriului în ceea ce privește descrierea faptelor pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată.
Avocatul Cristian Winzer, care îl reprezintă în dosar pe fostul deputat Căprar Dorel Gheorghe (fost președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională) ne-a declarat că este parțial mulțumit de soluția pronunțată în fond de judecătorul de cameră preliminară: „Este un început foarte bun. Este o soluție absolut firească, în condițiile în care am dovedit dincolo de orice dubiu rezonabil că rechizitoriul este vădit neregulamentar. Acuzarea nu a precizat și nu a descris, în niciun moment, pretinsele acte și fapte materiale concrete care ar putea contura pretinsele infracțiuni reținute în sarcina persoanelor acuzate, neregularitate care atrage tocmai imposibilitatea stabilirii obiectului judecății. (…)”

Citește articolul >


Av.Cristian Winzer, după decizia CJUE privind SIIJ și MCV: Nu, manipulării!

1.1. CJUE confirmă că Decizia 2006/928/CE de stabilire a unui mecanism de cooperare și de verificare a progresului realizat de România în vederea atingerii anumitor obiective de referință specifice în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției (act juridic ce reprezintă o DECIZIE, în sensul dispozițiilor art. 288 alin. (4) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (ex-articolul 249 din Tratatul de constituire a Comunității Europene) – publicată la data de 14 decembrie 2006 …

Citește articolul >


Avocatul Winzer, lecție pentru ministrul Stelian Ion: Cade ca bolovanul în propria groapă

”Cine organizează/susține referendum manipulator pe justiție, împingând justiția în bătălia electorală, cade ca bolovanul în propria groapă. Câteva scurte considerații privitoare la declarațiile absolut elucubrante ale ministrului justiției în guvernul Cîțu, domnul Stelian Ion, care susține că trebuie așteptată motivarea Curții Constituționale referitoare la necesitatea ca hotărârea judecătorească să fie redactată, motivată în fapt și în drept, la data pronunțării soluției și care nu știe dacă referendumul din 2019 împiedică sau nu guvernul să promoveze și să adopte o OUG pentru modificarea Codului de procedură penală:

Citește articolul >


Decizie istorică luată de CCR: Hotărârea judecătorească trebuie motivată la data pronunțării

Practica judecătorilor români de a pronunța hotărâri pe care să le motiveze și la un an de zile după, va lua sfârșit prin decizia Curții Constituționale, luată astăzi, 7 aprilie. Cazul Robert Roșu, în care motivarea a fost redactată astăzi, la 111 zile după condamnarea sa, este doar unul dintre cele în care cei condamnați erau încarcerați fără a putea exercita cările de atac pe care le mai aveau la dispoziție.

Citește articolul >


„Motivarea coerentă” și „fundamentarea temeinică” a proiectului de lege privind desființarea SIIJ…

Cristian Winzer: „Motivarea coerentă” și „fundamentarea temeinică” a proiectului de lege privind desființarea SIIJ, adoptat astăzi de guvern: „numeroase voci din România au cerut desființarea”….
1. Cu titlu preliminar, trebuie observat caracterul extrem de sumar al instrumentului de prezentare și motivare și lipsa de fundamentare temeinică a proiectului de act normativ. Astfel, chiar dacă propunerea legislativă conține pretinse fundamentări (fiind îndeplinită, din punct de vedere formal, cerința impusă de art. 30 alin. (1) din Legea nr. 24/2000

Citește articolul >


PRESIUNILE LUI STELICA – Avocatul Cristian Winzer il acuza pe ministrul Justitiei Stelian Ion, care a decretat ca “este foarte important sa nu avem o rata foarte mare a achitarilor”

“In loc sa genereze presiuni publice asupra judecatorilor, ar trebui sa inteleaga ca scopul procesului penal este ca nicio persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penala, iar orice persoana care a savarsit o infractiune sa fie pedepsita… Deci nu ‘validarea’ anchetelor, nu condamnari ‘la hectar’”
Avocatul Cristian Winzer il acuza pe ministrul Justitiei Stelian Ion ca face presiuni asupra judecatorilor, carora practic le cere sa pronunte mai putine hotarari de achitare.

Citește articolul >


Ministrul justiției face presiuni asupra judecătorilor: Este important să nu avem achitări!

Într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3, miercuri seara, ministrul justiției în guvernul PNL, Stelian Ion, a declarat că „e important să NU avem o rată mare a achitărilor. Ideea de bază este aceea ca anchetele să fie validate prin hotărâri, să se vadă că procurorii au făcut foarte bine urmărirea penală”.
Avocatul Cristian Winzer: ”Afirmația este extrem de gravă, atât în raport de conținut, cât și de calitatea celui care o face.”

Citește articolul >


Stelian Ion (USR), ministrul Justiției, declarație controversată. Avocatul Winzer: Afirmația este extrem de gravă

Ministrul Justiției, Stelian Ion (USR), a declarat miercuri, la Antena 3, că este important pentru imaginea justiției să nu reiasă o rată mare a achitărilor în dosarele instrumentate de procurorii DNA.
Avocatul Cristian Winzer a spus că este halucinantă această declarație. În rândurile de mai jos a explicat de ce.

Citește articolul >


Winzer: Fără OUG în justiție! Dar doar dacă sunt date de PSD, nu-i așa?

Guvernul Cîțu are pe agenda ședinței de astăzi un proiect de ordonanță de urgență, care ar încălca flagrant voința românilor exprimată la referendumul pentru justiție din 2019.
Avocatul Cristian Winzer semnalează intenția guvernului și constată că scopul unic al referendumului pentru justiție a fost doar „împingerea justiției în bătălia politică și păcălirea și manipularea ticăloasă a electoratului”.

Citește articolul >


PNL începe ASALTUL asupra justiţiei

Cristian Winzer: ”Propunerile PNL pe justiție sunt toxice, contrare Constituției și afectează statul de drept. Ceea ce vrea să facă PNL este revoltător, inadmisibil și profund dăunător. M-am uitat puțin pe noua fițuică jenantă PNL denumită program de guvernare 2021-2024 la capitolul Justiție, unde ”personalitățile vizionare„ ale PNL vor următoarele:

Citește articolul >


RECORDUL Guvernului Orban.100 de Ordonanțe de Urgență în 7 luni. 25, adoptate într-o noapte

În doar 7 luni, guverul PNL a adoptat deja 100 de Ordonanțe de Urgență, bătând orice record în materie de adoptare a acestui tip de acte normativ!”, scrie avocatul Cristian Winzer, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, pe pagina sa de Facebook.
NOAPTEA, CA HOȚII „Multe dintre OUG au fost adoptate chiar NOAPTEA (spre exemplu, în noaptea de 04.02.2020 spre 05.02.2020, au adoptat 25 de OUG, între care se regăsea și OUG 25/2020, prin care au vrut să PRIVATIZEZE sănătatea, dar în legătură cu care am semnalat personal CCR că este NECONSTITUȚIONALĂ în ansamblul, iar NU doar parțial

Citește articolul >


Ordonanța care privatiza sănătatea, neconstituțională. CCR și-a însușit argumentele avocatului Winzer

„VICTORIE mare la CCR: OUG prin care guvernul Orban a dorit să privatizeze sănătatea a fost confirmată ca fiind NECONSTITUȚIONALĂ în ansamblu!”, a scris avocatul Cristian Winzer pe contul său de Facebook. Acesta este cel care a și trimis Curții un Amicus Curiae cu alte argumente juridice decât cele arătate de Avocatul Poporului în sesizarea sa.

Citește articolul >


Recursul compensatoriu scapă România de 5000 de cauze pe rolul CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat o decizie prin care arată că legea recursului compensatoriu-cât timp a fost ea în vigoare-a fost un motiv suficient pentru ca România să nu fie condamnată din cauza condițiilor de detenție. Ce se va întâmpla însă cu toate procesele deschise după abrogarea acestei legi? Iată întrebarea!

Citește articolul >


Ministrul Justiţiei, pus la punct după criticile la adresa CSM: ‘Câtă ipocrizie, domnule Predoiu!’

După ce a firmat că este „o tăcere asurzitoare” la CSM după decizia CEDO în cazului fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ministrul Justiţiei primeşte o replică de la avocatul Cristian Winzer, fost secretar de stat în MAE. Acesta afirmă că Predoiu dă dovadă de ipocrizie când vorbeşte doar despre decizia CEDO în cazul lui Kovesi şi ignoră miile de români care au câştigat împotriva statului la Curtea Europeană.

Citește articolul >


CUTREMUR cu STAREA de ALERTĂ. Avocatul Winzer spune că Ludovic Orban trebuie să răspundă penal

Întrebat ce se va întâmpla dacă pe 13 mai CCR va declara neconstituțională legislația privind starea de alertă, Ludovic Orban a spus: „Vom emite o nouă reglementare care să ne dea instrumentele necesare pentru a putea apăra viața și sănătatea cetățenilor români”.
În acest context, avocatul Cristian Winzer a spus de ce consideră că Ludovic Orban ar trebui să răspundă penal pentru abuz în serviciu:

Citește articolul >


LOVITURĂ pentru Guvernul Orban. Avocatul Winzer, solicitare la CCR-DOCUMENT

Prin intermediul unui AMICUS CURIAE (vezi aici documentul) depus astăzi la Curtea Constituțională, în susținerea excepției de neconstituționalitate formulate de Avocatul Poporului referitoare la prevederile OUG nr. 25/2020, avocatul Cristian Winzer dorește să demonstreze că OUG afectează iremediabil drepturile fundamentale ale cetățenilor la ocrotirea sănătății și la asistență medicală.

Citește articolul >


Decret prelungire stare de urgență. Avocatul Winzer cere intervenția lui Renate Weber

Avocatul spune că, prin decret, s-a încălcat Constituția când s-a restrâns exercițiul unui număr de 8 drepturi și libertăți fundamentale: libera circulație, dreptul la viață intimă, familială și privată, inviolabilitatea domiciliului, dreptul la învățătură, libertatea întrunirilor, dreptul la grevă și libertatea economică.
În expunerea sa, Winzer vrea să arate că restrângerea exercițiului acestor drepturi se putea face doar prin lege

Citește articolul >


Desființarea Secției Speciale, atacată punct cu punct. Ministrul Predoiu, acuzat de erori

Cândva cel mai puternic om din România, Năstase rămâne azi un simplu analist, fin observator al evenimentelor de pe scena politică. Pe pagina lui de Internet, ex-liderul PSD a ales să promoveze un text scris de Cristian Winzer, care prezintă „câteva considerații privitoare la Memorandumul cu tema «Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea și funcționarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și propuneri», inițiat de Ministerul Justiției și aprobat în ședința de guvern de ieri («noaptea, ca hoții»?)”.

Citește articolul >