Winzer: Fără OUG în justiție! Dar doar dacă sunt date de PSD, nu-i așa?

Winzer: Fără OUG în justiție! Dar doar dacă sunt date de PSD, nu-i așa?

Guvernul Cîțu are pe agenda ședinței de astăzi un proiect de ordonanță de urgență, care ar încălca flagrant voința românilor exprimată la referendumul pentru justiție din 2019.

Avocatul Cristian Winzer semnalează intenția guvernului și constată că scopul unic al referendumului pentru justiție a fost doar „împingerea justiției în bătălia politică și păcălirea și manipularea ticăloasă a electoratului”.

De asemenea, Winzer constată și lipsa de reacție a președintelui Iohannis.

Concluzia?

„(…)acești peneliști arată că NU dau doi bani pe voința și votul românilor (pe care îi folosesc și manipulează, cu profundă ticăloșie, atunci când au nevoie) și că direcția poporului NU este și direcția lor! Așadar, fără OUG în justiție! Dar doar dacă sunt date de PSD, nu-i așa?”, scrie Cristian Winzer pe Facebook.

Vă prezentăm textul integral al postării lui Cristian Winzer.

„Fără OUG în justiție! Dar doar dacă sunt date de PSD, nu-i așa?

Guvernul Cîțu are pe agenda ședinței de guvern de astăzi un proiect de OUG prin care intervine legislativ asupra Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prorogând până la data de 31.12.2022 intrarea în vigoare a dispozițiilor în baza cărora apelurile se judecă în complet format din 3 judecători.Promovând și adoptând acest OUG, guvernul liberal #încalcă voința populară exprimată la Referendumul pentru justiție din anul 2019: FĂRĂ OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare.

Sigur, referendumul în cauză (chiar dacă valabil, cu rezultate confirmate de instanța de contencios constituțional) a fost și rămâne unul #consultativ (iar NU decizional), negenerator de efecte/consecințe juridice (ci doar politice), neavând caracter obligatoriu (a se vedea și Hotărârea CCR nr. 2/2019).

#Scopul unic și real al acestui referendum a fost NU consultarea poporului asupra unor probleme pe care Președintele țării le aprecia ca fiind de interes național (și cu siguranță NU obținerea unei guvernări pentru români, performante și europene, cum își fundamenta Iohannis chiar întrebarea care viza, printre altele, interzicerea adoptării OUG în domeniul organizării judiciare), ci doar împingerea justiției în bătălia politică și păcălirea și manipularea ticăloasă a electoratului.

Dar, întocmai cum a enunțat și Curtea Contituțională în hotărârea de validare a referendumului, (…) voința majoritară exprimată la referendumul consultativ NU poate fi ignorată. Rezultatele unui astfel de referendum relevă GUVERNANȚILOR, autorităților publice, inițiatorului, #voința populară în problema/problemele cu privire la care poporul a fost consultat, arătând DIRECȚIA care se dorește a fi urmată în această privință. (para. 48).

Adoptând astăzi OUG în justiție (domeniul organizării judiciare), acești peneliști arată că NU dau doi bani pe voința și votul românilor (pe care îi folosesc și manipulează, cu profundă ticăloșie, atunci când au nevoie) și că direcția poporului NU este și direcția lor!Așadar, fără OUG în justiție! Dar doar dacă sunt date de PSD, nu-i așa? 🙂

Premierul Florin Cîțu

PS: L-ați auzit, cumva, pe domnul Iohannis (în calitatea domniei sale de vajnic și neobosit apărător al statului de drept), să spună ceva? Măcar să-și avertizeze guvernul să nu adopte OUG și să nu încalce astfel referendumul pentru justiție? ”, a scris Cristian Winzer.